Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?19 februari 2011

Dagboksinlägg 19 feb

Idag är det en stor dag...för idag skall vi äntligen slippa vårt fula äckelgröna 70-tals vinylgolv som dessutom är halvt utrivet sedan ett halvår tillbaka.Det nya golvet ser ut som furuplankor och skall ersätta det gamla några år...ja iallafall tills vi tar itu med att helrenovera köket som liksom resten av huset andas 70-tal.

Det enda vi gjorde när vi flyttade in för sex år sedan var att måla över de mörkt gröna väggarna i vårt pyttelilla vardagsrum som knappt får kallas det.

Barnen har placerats framför varsin film och listerna runt väggarna har slitits loss. Kokböckerna som stått i en smal bokhylla i köket har rivits ut och lager av dammråttor har sugits upp.

Man skulle kanske renovera lite oftare?
Resultatet får ni se i eftermiddag när Peter lagt det klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar