Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?19 februari 2011

TEMA Avstå

Min karl snackar om giftermål och vi har pratat om det, men vi tänker avstå från ringar eftersom de har en tendens att bli för trånga, försvinna eller bara helt enkelt glömmas bort i skåpet.
Så vi letar efter en mycket speciell tatuering där vi skall ha varsin hälft på smart ställe på kroppen. Det vore rätt coolt att ha den på handen för att bli en enhet när vi håller varandra i handen, men jag fnular…

Det här med giftermål tycker jag annars är ganska överskattat. Det är ju lika enkelt att skilja sig som att gifta sig, och en ring på fingret innebär inte att jag älskar karlen mer. Dessutom kan ju ett sådan där baluns kosta hur mycket som helst. Dem pengarna lägger jag hellre på renoveringen av huset.

Jag har sagt till Peter att jag visst kan gifta mig, men kyrkan kan han glömma och mastodontfesten med. Skall det bli något mellan oss får han ta med mig till ett varmt land där jag kan stå barfota på stranden och säga ja.
Tills vi har råd med det avstår jag från ringmärkningar eller annat.

4 kommentarer:

  1. Ett enkelt bröllop är en kärlekshandling, tycker jag.

    SvaraRadera
  2. Kyrkobröllop kommer inte på frågan. På samma sätt som jag håller med dig så gillar jag tanken med århundradets fest med vännerna. Då menar jag inte bjuda familj för man måste, stryk alla som man inte normalt är med. Låt bara de NÄRMASTE vara med och ha skoj. Hur som, det gör ju ingen egentlig skillnad. :)

    SvaraRadera