Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?12 april 2011

Dagboksinlägg 12 april/Fårövistelse

En sak är säker, att om jag skulle bo kvar här på Sudersands vandrarhem och äta maten de serverar längre än denna veckan skulle jag rulla hem. För en gång skull tycker jag om allt de bjuder på, och hinner knappt bli hungrig mellan målen.

Skrivandet har idag pågått från klockan nio, och sakta med säkert ser jag filmmanuset växa fram i sin helhet. Magiskt och mäktigt.

Jag väcktes imorse klockan fem av kvittrande fåglar, och skrev dagens första inlägg klockan sex, sedan läste jag ur Göran Häggs bok Författarskolan. Den kan jag verkligen rekommendera. Enkla raka tips som bygger på det jag tidigare lärt mig av skrivarvänner på nätet, och alla böcker som stoltserar i bokhyllan.
Efter en snabb koll i aftonbladet vad som hänt i världen trycker jag i min hungriga kurrande mage frukost.

Ett snabbt samtal hem resulterar i hemlängtan när barnen snyftande talar om att de saknar mig, och frågar när jag skall komma hem. Inte kan jag säga till mina små att det dröjer hela fyra dagar. Nä jag svingar mig förbi frågan och säger ”Mamma kommer snart älskling.” och ser fram emot flera härliga skrivdagar där fingrar och hjärna blir ett. Det här får gärna bli en vana, kanske flera gånger om året.

I kväll läser jag i Maria Engelwinges blogg om näthatet, och känner en rysning av obehag. Varför dyker alla dessa internettroll upp så fort en sajt startas? Måste människor som är så otroligt negativa slänga in artiklar som ratar, och spyr ut galla?
Kan inte nätet bli en skön plats med underbara positiva människor som vill väl?

Ja, jag vet att det är en utopi, men tänk om det vore så. Ungdomar blir kallade allt möjligt, och vuxna fullt friska tjejer och killar går in på sajter för att skrika ut sitt hat mot en vilt främmande människa som de aldrig ens mött ögonen på. Sjukt va?

Apropå sjukt
Nu skall jag lämna er och dyka in i fantasin underbara värld för att mörda lite folk.
Ha en underbar kväll.

1 kommentar:

  1. Låter härligt, jo Fårö är kallt på våren men luften är ofta hög och ren. Sudersand är som bäst i maj innan där blir fullt med folk. Jag har en nära kompis som har stuga i området och där är ett måste att fira midsommar.
    Ha det gott

    SvaraRadera