25 april 2011

Dagboksinlägg 25 april/recension av BEDTIME STORIES

Igår hade vi ännu en dag med barnen som förstahandsval.
Men efter att jag läst två kapitel ur VARGBRÖDER satte jag, Peter och Rita oss framför teven för att titta på min stoooora favorit Adam Sandlers film BEDTIME STORIES.

Som vanligt blir jag inte besviken. Han drar ihop säcken av humor, kärlek och allvar med skratt och tårar. Leverera roliga repliker, dråpliga händelser, och tårögda, allvarliga samtal om livet.

En voiceover föreställande Adam Sandlers pappa börjar och avslutar filmen. Adams figur är från början en raljerande figur som tar det mesta med en klackspark, och pular på sin fars gamla hotell som vaktmästare i tron att han en dag skall få bli något mer. Det har ju faktiskt hotelldirektören lovat Adams pappa innan han tog över stället.

Naturligtvis finns kvinnor med, men den här gången är de inte mindre än två stycken. Vem skall han få? Alla? Ingen?
Två små syskonbarn dammar in i hans liv genom att hans avståndstagande syster går igenom en skilsmässa och behöver akut barnvakt.

Adams pappa var en riktig hejare på att snickra ihop godnattsagor, och Adam är minst lika bra, men…barnen tycker att de slutar fel, och hittar på olika slut som sedan slår in i verkligheten dagen efter.

Vips har vi en söt historia som får mig och de andra att humma instämmande och skratta så vi får ont i magen.

Har du inte sett den rekommenderar jag att göra det.

Idag skiner den där förbaskade solen igen, och jag har väldigt svårt att sitta på rumpan för att författa ihop något om min mördare.
Det är mest det dåliga samvetet som tär, jag hör Peters jobbande med att förpassa stenar till gäststugans källare, och vet att det skulle gå mycket fortare om jag var med.

Idag har jag gluttat in på hur man öppnar eget förlag, inspirerad av mina skrivarvänner ute på etern. Bl.a Desiree på bloggen My myself and I http://desireefredlund.blogspot.com/
Skrivmässigt vore det nog inga problem, men just nu krävs stora pengar in till vårt byggande av övervåning, och jag måste nog sälla mig till de arbetssökande och jobba i alla fall deltid. Jag får väl skriva på nätter och luncher.

Ja, så har min dag hittills tett sig. Nu skall manuset öppnas och fyllas på.
Ha det gott!

1 kommentar:

  1. Adam Sandler har fått mig att se många filmer jag aldrig hade valt annars, och han har inte gjort mig besviken. Såg honom första gången i Wedding Singer. En underbar film. Har du kikat in på min länk om att ge ut på eget förlag: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2010/01/bokutgivning-pa-eget-forlag.html Kanske kan du hitta lite matnyttigt där, eller maila mig och fråga...
    Kram Kim

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...