Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?28 april 2011

TEMA Avsmak

Med en grimas av avsmak lyfte Tea upp den gröna illaluktande massan som flöt på vattnet vid träbryggan.
Hon låg på mage, och såg sin spegelbild i den lätt krusade ytan som då och då förvandlades till mörka vågor som vildsint kastade sig över henne när enorma lyxåk passerade några hundra meter ut på fjärden.
Småfisk samlades i stora klungor precis under vattenytan i hopp om att hon skulle kasta till dem ytterligare en brödbit.

En skugga över bryggan tornade upp sig, och molnen blev allt mörkare. Vinden som nyss smekt Teas nakna kropp drev isande pikar av smärta genom den tunna huden, och hon reste sig upp.
Smörjan som låg på bryggan verkade på något underligt sätt levande, och hon lutade nyfiket sitt söta hjärtformade ansikte över det. Ögon mötte hennes blick och såg värderande på Tea uppifrån och ned.
Benen ville ta henne långt bort därifrån, men drogs mot det gröna som om någon spunnit ett tunt osynligt spindelnät runt anklarna.

Först blev Tea bara förvånad, men när hon trots motstånd drogs närmare och närmare förvandlades förvåningen snabbt till panisk skräck.

Skriket som hördes från vattnet gjorde så att Gubben Andersson tittade till, men svanarna guppade lugnt därnere, och änderna låg kvar på sina ägg i vassen, så han ryckte på axlarna och gick vidare in i huset för att få dagens första kaffetår."Det är nog bara rävungarna som leker" muttrade gubben och tände pipan.

2 kommentarer: