24 juni 2011

Nattinlägg 23 juni - kaos

Hå, hå ja, ja
Om jag vetat det jag blev varse inne på Ica hade jag nog låtit barnen vänta i bilen medan jag handlade.
Regnet öste ner när vi for iväg hemifrån, och Lilleman envisades med att vilja ha sina älskade foppatofflor.
jag ryckte på axlarna åt hans envishet och plockade med mig ett par stövlar som jag placerade i framsätet på bilen.
Tidvis regnade det så mycket att jag inte såg vägen, och därav fick sakta ned ordentligt. Jag kände att däcken liksom "flöt" ovanför vägbanan, och kollade flera gånger så att bromsarna tog.

Väl framme vid Ica rullade vi in med en blöt kundvagn på Mac Donalds för att äta lite...hm...trodde jag i alla fall. Lilleman åt friskt, men storasyster ville INTE ha, och tjurade när jag sade åt henne. Till slut petade hon i sig några tuggor kyckling och åt några äppelklyftor. Bättre än ingenting tänkte jag och samlade ihop allt skräp för att kasta det.

Efter lite diskussioner om att sitta eller inte sitta i vagnen fick Zabine ta befälet över kundvagnen där Lilleman satt snällt. Lite havrevälling till Lilleman åkte ned i vagnen, lite blöjor, och ett försynt "Du slutar väl snart Hampuz? Är det inte slut på blöjeriet nu?" som mottogs med tystnad och en hårt sluten mun.

När vi kom till leksaksavdelningen började kaoset...Zabine rev och slet i flera saker, bla en väska med Hello Kitty på, och ett målarblock med densamma på. Snacka om indoktrinerade barn...
Jag vägrade konsekvent att lägga dem i vagnen och det slutade med att hon grinade och skrek att hon inte tänkte gå med mer. I samma veva börjar Razmus gnälla om att han vill ha legogubbar och gud vet vad. Jag pratar först i lugn ton, sedan allt strängare eftersom tiden går.
Lilleman sitter tyst och lugn hela tiden, sedan säger han med hög röst. "Visst är jag snäll mamma? Jätteduktig, ellerhur?" jag klappar min lilla älskling på huvudet, samlar ihop motsträviga barn och försöker sätta dem i jobb, men, nja...det går väl sisådär.

Zabine kör vagnen, Razmus släntrar efter med hasande fötter, och Lilleman får det allt trängre i vagnen, men klagar ändå inte. Lilla, lilla hjärtat får till slut lyftas ur för att inte drunkna i saker.

Jag hittar Julia Roberts film EAT PRAY LOVE LYCKAN, KÄRLEKEN, OCH MENINGEN MED LIVET som jag hört är görbra, men inte hunnit se på bio. Nuförtiden ser jag aldrig på bio, och varje gång jag gör det blir jag irriterad på alla idioter som sitter och sms:ar eller pratar högt. Det är mycket skönare att ligga i soffan med filten över knäet, och hundarna på var sida om sig.

Vid kassan går det rätt smidigt att betala, och ungarna hjälper till så gott de kan med packningen. Jag berömmer dem för att de inte fortsatte bråka i butiken, och ger dem samtidigt en känga. "Nu gick ni miste om belöningen för att ni tjafsade. Det var bara Hampuz som fick det." Lilleman ler triumfierande, och håller bilen han fått av mig i ett hårt grepp medan han viftar retsamt med den framför Razmus ögon. "Visst är den fin?" säger han med ett glatt flin. Razmus ser ut som att han vill trycka ned bilen djupt ned i halsen på lillebror, men behärskar sig och tittar istället bort.

När jag tittar på klockan ser jag att det gått 3,5 timme sedan vi kom till stället, och skrattar högt.

Vi tuffar hemåt i sakta mak eftersom det är långa, långa köer, och jag tackar än en gång mig själv för att jag flyttat ut till landet där det inte existerar några köer.

När vi kommer hem packar jag blixtsnabbt upp glassen och de andra frysvarorna, sedan tar jag hand om Lilleman som behöver byta blöja.

Resten av dagen swoschar iväg i hundranittio. Peter kommer hem med indisk mat, och sedan är det dags för nattning av barn med saga.
Som vanligt blir det flera kapitel ur Vargbröder som är så jäkla bra skriven att jag inte KAN sluta läsa.

Jag hittar en annons med en kattunge som jag ringer på, och imorgon skall vi hälsa på henne.

Nu är klockan över midnatt, och det är dags att ta sig an manuset igen. Underligt nog jobbar jag bäst vid den här tiden.
Glad Midsommar på er allihop

2 kommentarer:

  1. Äh, vad jag känner igen mig! Stort fnitter och igenkännande leende.
    Frågan är bara...Hur svettig var du? :)
    Kram och njut lite av midsommar.

    SvaraRadera
  2. Glad midsommar! Minns hur det var när barnen var små men nuförtiden är det lugnare att handla.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...