18 juni 2011

TEMA En tragedi

I samma ögonblick som Kalle spikat i sista spiken på hustaket hörde Emelie ett underligt knakande ljud och sprang ut på gården för att prata med sin man.
Kalle stod bredbent över nocken stolt som en tupp över att ha klarat snickerijobbet utan att vara utbildad. ”Vem faan behöver snickare och plåtslagare?” Sade han och sköt upp kepsen så att Emelie såg fräknarna runt näsan, och de klart blå ögonen som ibland var gröna av åtrå.
Hon tittade inåt köket och såg hur taket därinne föll ned bit för bit, och hörde ett dovt mullrande breda ut sig över huset när yttertaket rämnade med ett högt brak som blandades med gnisslet av plåt som veckas.

Emelie såg i ultrarapid hur Kalle sjönk ned i huset, och trots avståndet kunde hon se hans förvånade och skräckslagna min.

5 kommentarer:

  1. Ja det gäller att inse sina begränsningar.... Att leva efter uttrycketThe sky is the limit kan vara förrädiskt. Särskilt om man står på ett tak.

    Du skriver bra!

    SvaraRadera
  2. Hoppsan! Bra försök, men synd att det gick som det gick. Det är därför folk är utbildade i hantverk :)

    SvaraRadera
  3. ...ännu en anledning att skjuta upp omläggning av hustaket.... En riktig tragedi!

    SvaraRadera
  4. Ja det gäller att respekera yrkeskunskap.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...