Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?29 juli 2011

Dagbok-morgonfunderingar

Jag har aldrig varit speciellt galen i att sova länge om morgnarna, men nu har det blivit lite väl tidigt ett tag.
Klockan stod på 6.30 när Zilla som höglöper just nu gnällde och krafsade på dörren.
När jag väl kommit upp var det ingen ide´att krypa till kojs igen.
Natten spenderades med manuset och jag hann skriva en hel del innan ögonen trillade ihop.

Vår lilla kissekatt Zally gick ut för första gången igår, och älskar sitt nya liv som fri utekatt. Den lilla filuran har börjat ge sig på tapeterna inne på toaletten och behöver några träd att riva av sig på.

Nu på morgonen har jag skrivit min dagliga skrivpuff läst veckotidning, och gosat med morgontruliga barn.
Peter lämnade oss efter att han idkat pusskalas på mig och barnen, och med sig fick han ett tjockt brev med min bok PAPPERSSKÄRVOR som skall till Pocket Hexan för att bli granskad in i detalj, och recenserad.

Ännu ett brev ligger på bordet med adressen Bonniers, men jag måste skriva ett bra följebrev innan det åker iväg. Som jag skrivit förut har jag aldrig skickat PAPPERSSKÄRVOR till något förlag, så det blir mycket spännande att se vad de säger.

När jag skickade min självbiografi Tre änglar och tre mirakel dit var det en man som skrev ett fint brev till mig där han sade att de tyvärr inte kunde ta emot den, men att jag skulle försöka via mindre förlag eftersom den var unik och förtjänade att bli uppmärksammad. Det var startskottet till mitt beslut att ge ut den själv. Just nu ligger en tummad bok på mitt bord för att bli omskriven i romanform.

Tänk om dygnet ändå hade fler timmar. Så många projekt, så lite tid.


Idag är tanken att barnen skall få måla med fingerfärger ute på tomten, men det återstår att se vad vädergudarna beslutar, för just i detta nu blåser kalla vindar utanför fönstret, och solen jobbar intensivt med att tränga sig fram mellan vitgråa moln.

Någon gång under dagen skall jag skriva på manuset, kanske passar jag på när ungarna tittar på film, eller också får jag snällt vänta tills samtliga smågryn landat i sängen och det blir tyst på skomakarbacken.

Nu skall vi fixa iordning frukost jag och Lilleman som är lika morgonpigg som mig.
Ha en härlig dag
Kram

1 kommentar:

  1. Jag är som mest effektiv och kreativ tidigt på dagen, så de senaste veckornas trötthet har förstört en del.... men är på väg upp igen nu :-D

    Har inte fått iväg skivan än... uff! Men den kommer...

    Kramar från mig <3<3<3

    SvaraRadera