Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?



25 augusti 2011

Dagens skörd av händelser

Idag har jag jobbat med SPEED BYGG & PLÅT hela dagen, eller rättare sagt gjort papper som krävs för att få firman att rulla.
Det blev till att ringa runt och prata med folk och googla flitigt.
Snickarna han inte lägga på taket, men har byggt takstolar, och påbörjat taket till farstun. Det blir såååå fint.
Det är bråttom, eftersom fönstren kommer på tisdag och då skall lyftas upp på taket på farstun.
Idag skrev jag räkningar och skickade iväg nästan 200 000 med hjälp av internetbanken. Känner mig lite olustig när jag gör det, och undrar för mig själv hur många som blir av med sina pengar genom att bara trycka på fel knapp.

Hela dagen gick åt till att skriva papper, och någon timme innan barnen skulle hämtas gick jag ut och grävde det sista för dräneringen bakom gäststugan. Inte alltför lätt eftersom någon roat sig med att slänga massor av sten i jorden. Antagligen tänkt för att dränera bort regnvattnet.
Nåväl, nu är det gjort, och jag kan börja med det inre. Eller inte...
Till helgen blir det hårdkörning med att måla panelen till huset. Min hand kommer att vara obrukbar efter den pärsen. Redan nu börjar jag känna av hösten i händerna och fötterna.
Peter brukar skratta åt att jag använder vantar ända tills i maj, och bara har några månaders uppehåll innan det är dags igen.
När jag skriver använder jag sk torgvantar. De hjälper lite mot värken, och är sköna över ett elakt ärr som stör mig. Nerverna har inte växt ihop riktigt och skapar falska känslor i handen. Mycket irriterande, och grunden till att jag fick sluta styrketräna.

Egentligen skulle jag ha gjort äppelpaj ikväll. Min lilla sötnos Zabine klättrade upp i äppelträdet och ramlade ned med skrapskador och blåmärken till följd, och jag lovade att fixa paj tills imorgon.
Hennes ord när hon kom gråtande in till mig var: "Nä, jag bröt inget ben, för det sitter kvar." 
Jag kunde inte låta bli att skratta samtidigt som jag pysslade om lilla Snuffsan. Hon har skrapat sig rejält i sidan, men inte knäckt några revben, sedan har hon skrapat insidan av benet. naturligtvis svider det som sjutton, och jag fick vara hennes personliga betjänt ikväll.
"Mamma! Hämta vatten." Tystnad..."Mamma! Kan du sätta på radion?" Tystnad igen..."Mamma! Jag måste kissa...mamma hjälp jag hinner inte..."
Efter ett besök på toaletten, och lite kvidande över värken i sidan somnade hon sött.

Nu är det tyst i huset, ja förutom kattens kurrande, och Chiccos snörvlande.
Det är tid att stänga av internet, och sätta mig med bokmanuset.
God natt

1 kommentar:

 1. Ja jisses vilket tempo det är i våra hem.
  Min dag började med taggtrådsgriniga barn som satte sig på tvären allt vad de orkade innan de äntligen var på sina rätta platser.
  Fortsatte med ett panikjobb - krönikan till på tisdag skulle skrivas och mejlas till redaktören - snabb dusch och lite pock och fix hemma, innan fröken Majblomma skulle vara hos tandläkaren. Återlämnad dotter i skolan, handling, hämtning på dagis, mellis, hämtning av Pysselkungen hos kompis, in till stan, hyra släp, packa släpet fullt med stora dotterns saker och möbler, en snabbmiddag på pizzerian med henne och sedan hem.
  Nu är jag sopslut och borde hinna med tvätten men orkar knappt lyfta armarna efter alla kartonger och trappor och möbler jag burit.
  Idag har jag gjort mitt som artist, dags att sova lite om jag ska stoppa för ännu en dag då de två yngsta är hemma och lediga och innan jag ska köra till Lund på lördag morgon och bära alla saker en gång till!
  Kram och god natt!

  SvaraRadera