Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?27 september 2011

Jag har fått ännu en award, och jag skickar den vidare till Vidar, Tittelina och Marmoria

Jag är så glad!
Igår fick jag en Rosenaward av min favoritförfattarkollega Kim M Kimselius som jag faktiskt fick krama för första gången på bokmässan. Kim delar alltid frikostigt med sig av alla tips hon själv lär och har lärt sig, och skriver om skrivprocessen. Kika in på hennes blogg så lovar jag att du blir kvar några timmar. Det är en gedigen sajt.
Kim´s motivering till awarden är:
Till Anitha på Novellbloggen, som ibland skriver texter som helt tar andan ur mig!


När jag läser vad hon skrivit rodnar jag, och minns orden Kim sade till mig på mässan. "Du måste tro på dig själv för du har fått en stor gåva." Jadå, jag rodnade då med. 

Med awarden följer några frågor:

Varför började du blogga?
För att jag var tvungen att lära mig hur allt det där med sociala medier fungerade, och på det sättet sköta marknadsföringen av min egenutgivna bok TRE ÄNGLAR OCH TRE MIRAKEL.
Jag kunde knappt ta mig in i på nätet, eller för den delen datorn, och svettades kopiösa mängder framför den medan alla underliga ord och knappar fick en mening i min hjärna.
Med hjälp av internet lärde jag mig hur en blogg fungerar, och för cirka ett år sedan skapade jag en hemsida där allt skrivet samsas med fotografier av vår trädgård och vårt husprojekt.

Vilka bloggar följer du?
Oj, oj,oj...många är det. Kika här på sidan i bloggen.
På nätet har jag hittat tjejer och killar som skriver, både för bok och film, och andra som jag fastnat för av olika skäl. Varje morgon går jag en rond bland dem, och skriver kommentarer, läser och fascineras av cybervärldens oändliga räckvidd.
Om jag skall nämna några så är det
Pennelinas blogg. Där lyssnar jag på hennes underbara sånger, och läser om hennes bestyr med käre mannens och sin egen sjukdom, njuter av vackra fotografier, och läser vackra texter.
Blogg Adastra Media som skrivs av Fredrik Lindqvist som skrivit min gula filmmanusskrivarbibel ATT SKRIVA FILMMANUS. Fredrik var en av mina lärare på Manuspiloterna.
Tittelina är en av mina vänner på skrivpuff, läs hennes texter och njut. Hon är en stjärna på gestaltning, och får mig att känna mig utvald då jag läser dem.
Marmoria är ännu en skrivarvän på Skrivpuff. Hon leker med ord som jag trodde var glömda, och ger mig så bra texter att jag ibland tror att de är självupplevda.
Vidar som har skrivit en så otroligt bra skildring om hur det är att leva under psykisk press från en kvinna, och nu fått förfrågan om att skapa en liknande bok. Kika in så får du läsa själv.
Maria Engelwinge följer jag, och har gjort sedan kapitel ett-tiden då hon skrev de första orden i sin bok. Inte nog med att hon skriver bra böcker. Hon har en rolig blogg också.
Mångmamma och jag träffades via en annan blogg, och fann varandra snabbt. Mycket därför att vi har ungefär samma bagage. Hon delar frikostigt med sig av sitt liv med barn i massor och full fart i livet.

De jag vill nominera är...
Vidar, som gett mig inblick i sitt liv, och även lett mig till flera andra trevliga människor från Norge.
Marmoria, som berikar mitt ordförråd och mitt vetande om världen med sina skrivpuffar.
Tittelina som är en drottning i konsten att gestalta.

Nu govänner. är det er tur att skicka nomineringen vidare.
4 kommentarer: