24 oktober 2011

En helt vanlig dag

Gårdagen tillbringade jag ute i trädgården med en dammsugare i högsta hugg, och Lilleman vid min sida.
Peter skall värdera sin pickup för att ta in den i sin firma, och vår egen bil behövde en uppfräschning inför vintern. 
Det tog nästan hela dagen i anspråk, men nu är det gjort, och efteråt dammsög jag källare och trappa.

Idag har jag skjutsat Mackan till tunnelbanan, barnen till skolan, haft lärarsamtal om min lilla drömmare Zabine, och sedan åkt hem med Lilleman i baksätet.
Det går magsjuka på dagis igen, och jag håller honom hemma i förebyggande syfte. I nuläget finns det inte utrymme för oss att bli sjuka. Huset måste få taket klart, panelen skall upp, en hundgård skall byggas, och Peters firma SPEED BYGG & PLÅT har jobb upp över öronen och lite till.

Lilla Zenta växer så det knakar, och i helgen fotograferade jag henne, och barnen. Nu har den lilla ulltussan börjat gå omkring i huset, och vi hittar små blöta fläckar här och var. 

Zabine håller ständigt på med henne, och kommer nog att gråta då/om vi säljer valpen.
På mötet imorse blev jag informerad om att skolan anser henne vara en sk konstnärssjäl som är lite speciell, och skall därför genomgå en koll av en expert för att kolla upp så att hon inte har något fel.
Lillstumpan är en drömmare som sjunger och dansar jämt . Dessutom är hon mycket duktig på att teckna och måla. Det lutar åt scenskolan för henne, men än så länge avvaktar vi.

Huset är snart klart, och plåten blänker i solen.

Tänk att det kan göra sådan skillnad med ett tak.
Nu återstår en hel del annat jobb, inuti ser det ut som på ett båtvarv ungefär, och fortfarande kan katterna smita in under takkanten och leva rövare uppe i isoleringen. Risken är stor att det luktar kattpiss däruppe, men hittills är det lugnt.

Nu är det dags för lunch, och idag serveras det bacon med pasta, en av mina favoriträtter faktiskt.
Tyvärr ser jag att Scan låtit de fettfria kockbaconen översvämmas av vit äcklig svål, och inser att det är lika bra att gå tillbaka till vanliga bacon. Känns urfel att betala för det där vita, som jag inte tycker om. Tidigare var Kockbaconen (Butchers choice) svålfria, och ett underbart alternativ till vanliga slimebacon som nästan har obefintligt med kött numera.


3 kommentarer:

  1. Vilket gulligt kort! Vadå fel? Låter som ett härligt barn

    SvaraRadera
  2. Gunnar, hon är som mig. Jag skuttade och skuttar fortfarande runt i tillvaron som en yster kalv redo för grönbete. Jag snubblar, springer in i saker och snubblar till och med över orden när jag pratar.
    Däremot var jag väl ingen drömmare, i alla fall inte i den grad som Zabine är.

    SvaraRadera
  3. Super-söt bild på Zabine och den lilla vovven!! :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...