26 november 2011

Diagnos: Laryngit och akut öroninflammation

Hå, hå ja,ja...vilken dag.
Jag och Lilleman åkte till akuten med mitt värkande öra, hesa Fredrik och vår hemska hosta. Resultatet blev en diagnos på Lilleman (Krupphosta) och mig (stämbandsinflammation, öroninflammation och krupphosta)
Ordinationen är total talförbud, Lepheton mot hostan och antibiotika.

Vi åkte hem och jag vilade i soffan några timmar. Det ständiga suset i örat stör mig otroligt mycket, och jag har svårt att koncentrera mig. Det dyker hela tiden upp bilder på stränder och klippor.

Peter och Stefan jobbade på huset hela dagen medan Razmus och Zabine roade sig själva inne. 
På kvällen skjutsade jag Stefan till pendeltågstationen och fortsatte sedan till Ica Maxi där det var byst med folk. Det fanns knappt någon parkering kvar, och det var folk överallt. Hampuz sov sig igenom både resa och Icabesök, så jag hade en mysstund med att kika efter nya dvd-filmer. De hade rea.
Resultatet blev Disneyfilmerna Skönheten och odjuret, och Trassel, Mamma mu möter Kråkan, Pettsson och Findus och filmen Winthers Bone som fått superrecensioner. Jag är jättenyfiken på den, och skriver en recension då jag sett den.
Pettsson och Findus tillhör mina stora favoriter, likaså Mamma Mu. Jag lyssnade varje morgon på Mamma Mu för några år sedan.

Nu står Peter och bakar pepparkakor med ungarna medan jag kör några tvättar. Det blir mycket tvätt med tre vildbasar. Razmus har hela veckan tillbringat rasten med att hoppa ned i sandlådan genom att kasta sig handlöst med huvudet före. Gissa om kläderna var skitiga? Det var snudd på att jag kastade dem i soporna direkt.
Zabine och Hampuz har fått nya stövlar som har ett härligt varmt foder i sig, och är nöjda.

Funderar på att gå kurs hos Elisabet Norin, men vet inte om vi har råd. Men jag vill...jag tyckte jättemycket om hennes bok Tre enkla regler finns inte
Jag fyller ju år dagen före Lucia, och alldeles omöjligt skall det väl inte vara. Det är säkert nyttigt för mitt skrivprojekt. Och alldeles nyss gav min karl klartecken. Jippie!

Nu skall jag slå igen internet och ge mig ut på mördarträff. 
Doften av nybakade pepparkakor tar bort en del av inspirationen, men jag får väl hålla andan.
Ha det
Kram

3 kommentarer:

  1. Oj vad mycket elände du har dragit på dig på en gång. Låter som du ska ta det lugnt ett tag och se till att bli frisk.

    Krya på er!

    SvaraRadera
  2. Krya på er! Låter kämpigt men du verkar vara en äkta kämpinna :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...