17 november 2011

Mitt skrivande går superbt

Idag har jag hunnit skriva flera kapitel i min pågående Romantic-crime-bok Hat och en gnutta kärlek, dock är det bara en sorts extralång synopsis som görs kapitelvis med hjälp av excel.
Tipset kommer ursprungligen från min skivarträffkompis Katarina Wikholm som just nu skriver på boken Rosenfönstret som jag tror blir en succe´.
Katarina och hennes man har gett ut en bok om LCHF-kost som jag skamligt nog inte hunnit läsa än.
Men jag har lovat att recensera den, och det kommer så sakteliga.

Katarina visade oss hur hon gjort en snygg översikt av boken med alla karaktärer, planteringar och vändningar uppsatta på ett ark som var låååååååångt.
Nu har jag gjort likadant, och...hm...mitt blev läääääääängre. Bild kommer snart.

Det roliga med det här är at jag får en total översikt, och kan lägga in lugnare partier för att räta upp boken. De som läser mina noveller vet att mina karaktärer är fyllda av sorg och oro, ibland skräck, men mer sällan ren ram kärlek. Jag dras till de där speciella, och vill dissikera deras hjärnor för att hämta mera stoft till min bok och film.
Katarina läste första kapitlet i min bok, och tyckte att den var tät. "Jag får knappt luft,", sade hon och lade snabbt till att hon var väldigt nyfiken på fortsättningen.
Allt i min bok hör ihop, och när du slår ihop boken är samtliga trådar uppnystade men lämnar dig i ett vakuum av känslor. Trots att jag läst sidorna driljoner gånger så drabbas jag ändå av samma obehag som första gången, och tankarna åker iväg på moralstigar, känslostigar och undringar hur jag själv skulle ha agerat.  Svaret är att jag vet inte, och ärligt talat...vem vet vad kärlek eller hat kan driva en människa till?

Nu skall jag inte berätta för mycket, men jag har en tanke att ge min bok en egen blogg eftersom det är många som undrar vad i all världen jag filar på, och vill veta mer.
Filmmanuset kommer som sagt att delvis skrivas om eftersom jag hittat så mycket via researchen att bygga scener på.

Jovisstja, något jätteskoj har hänt. En person har hört sig för om det är okej att göra illustrationer efter mina noveller, och jag sade naturligtvis okej. Snart, mycket snart får du se resultatet.

Nu skall jag vagga barnen till sömns och sedan fortsätta skriva.
Imorgon blir det Ronnie Lundins Ivar jag skall skriva om och med.
Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...