5 november 2011

TEMA Skriv om det man klarar sig utan

När dagens tema äntligen träder fram på skärmen efter en dag med stökig internet skrattar jag för mig själv.
Att vara utan knäppt internet vore guld, och varför inte låta världen vara utan stinkande cigarretter som förstör folks inre och yttre.
Att leva utan sprit vore väl en välgärning för alla alkoholister som bälgar i sig litervis av varan för att upprätthålla sitt lulliga tillstånd, och massor av misshandlade kvinnor skulle slippa träffa på dessa idioter till män.

När jag nu börjar grunna på vad jag klarar mig utan ser jag ganska många saker som inte bara gäller mig utan hela världen.
Avgaser till att börja med, utsläpp i sjöar och i vår atmosfär.
Mördare kan också få hänga med i det uppropet. Tänk att slippa läsa om brutala mord som begåtts sena nätter eller tidig gryning, på oskyldiga människor som bara varit på fel plats.
Sjukdomar...mm...det vore inte fel att slippa sådana. Allrahelst de där obotliga som börjar på bokstaven C och S. Två stycken som ofta gästat vår familj, och gör just nu.

Ett gigantiskt NEJ skriker jag till de som startar krig, och de som spränger bomber på ställen där människor som de inte alls känner vistas. Vilken rätt har de att finnas i världen?

"Man kan klara sig utan godis.", ropar min äldsta som samtidigt som han trycker in sin tredje godisbit i munnen. "Men det vill jag inte.", lägger han snabbt till. "För det är så gott."
"Jodu det vet jag nog.", säger jag med ett skratt. "Jag skulle göra det, men inte du min lilla buse."
Kläderna som trängs i garderoben skulle jag nog också klara mig utan, i alla fall mer än hälften. Ibland undrar jag varför jag köpte så mycket när jag var ung och barnfri. Tänk vad många resor jag kunde åkt på, och idag nänns jag inte kasta dem. De är balla och jag ljuger inte om jag säger att det är minst trettio par jeans som finns travade i skåpet. Jag älskade och älskar kläder. Min lilla dotter verkar vara likadan.

Nu tror jag att allt kommit med som jag klarar mig utan, men det finns säkert mycket mer.




4 kommentarer:

  1. Sparar också alla mina kläder... Många har det blivit med åren. Men oj så många minnen det har vävts runt dem!
    Kram Kim

    SvaraRadera
  2. Tänk vad mkt vi skulle klara oss utan och vilken underbar värld vi skulle kunna få.

    SvaraRadera
  3. Ja det finns mycket som vi kunde klara oss utan..Vi lever i ett hysteriskt konsumtionssamhälle. Och våra barnabarn och barnbarnsbarn kommer att få betala notan för att vi har förbrukat mer av jordens resurser än rimligt.

    SvaraRadera
  4. Så är det. Gillar speciellt, "jag skulle kunna klara mig utan godis, men jag vill inte".

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...