5 november 2011

TV-kväll fylld med kanonbra filmer och trevligt sällskap

För första gången på mycket länge hade vi myskväll med prat, godis och film.
Och det var inte dvd:s, nej, nej faktiskt var det vanliga teven. Kanal 1 bjöd på en helkväll med först Doobidoo, sedan Skavlan, långfilmen Marley och jag som gjorde att jag grät. Som om det inte var nog kom direkt efter den långfilmen Om Sara som innehöll allt det ett bra manus behöver ha. Alexander Skarsgård var en av karaktärerna, och Linda Zilliacus var strålande som huvudkaraktär. Jag kom på mig själv att tänka på min filmmanuslärares hemliga formel för att lyckas som manusförfattare, och kunde inte sluta titta, nyfiken på hur den skulle sluta. Den hade exakt rätt ingredienser och vändningar.

Så det blev inget av med mitt skrivande, men det gjorde inget för jag fick många uppslag till mitt eget manus. Min lärare sade att man lär sig mycket av att studera andras filmer, och det stämmer. Om jag mixar mina egna idee´r med de som redan finns måste det väl bli ett kanonmanus?

Idag är det däremot full fart!
Vi sitter just nu i Peters pickup och trängs för att så sakteliga ta oss till brädgården och köpa virke till vårt hus fortsatta utveckling. Hemma på gården ligger allt ris från trädklippningen redo att brännas, och en massa isolering skall upp på vinden.

ha en bra dag


1 kommentar:

  1. Låter som många järn i elden :) Det där med att studera film..sedan jag gick skrivutbildningen ett par år sedan ser jag filmer med nya ögon. Min sambo brukar retas med mig för att jag "sitter i manusförfattarens hjärna" och spekulerar när vi ser Beck till exempel.Var sugen på en filmmanusutbildning efter kursen men hade inte råd. Kanske längre fram. Lycka till med skrivandet och risbrännandet :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...