27 december 2011

Jullovsskeenden

Jullov med allt vad det innebär...eller? Är det inte något som fattas?
Brungul mark lyser ute i trädgården, och någon enstaka blomma tittar fram från jorden lika förvirrad som mig. Barnen blir leriga och vägrar att bära både vantar och mössa.
En hetsig ljummen vind leker med trädtopparna och några kvarglömda äpplen ruttnar i träden.

Barnen tittar sorgsna på julklapparna som består av Snowracers och glidebrädor, både vackra att se på och säkert mycket roliga att åka. 
Gran och tallkvistar kommer nedsinglande från luften där vinden gör allt för att bräcka av stammarn på träd som stått där i evinnerliga tider, stolta och raka som linjaler trots påfrestningen.

Inne i huset är det så varmt att vi inte behöver elda, och de små försöker leka med andra saker. Bilbanan som Hampuz fick i julklapp har satts ihop i vardagsrummet, och dockorna som ser ut som monster får vara med i rollspelet.
Jag själv viker tvätt och tvättar ännu mer, packar upp efter julsemestern och njuter sedan av nya numret av tidningen Skriva.
Har du inte testat den rekommenderar jag dig att göra det. Den är bra, jäkligt bra till och med.
Mina favoriter Elisabet Norin och Ann Ljungberg är med och skriver i den, och Elisabet pratar om sin underbara bok TRE ENKLA REGLER finns inte, som jag också rekommenderar.

För övrigt fick jag höra att min kära mamma skall gå skrivarkurs, något som jag pushat henne länge att göra. Hon skall självklart få ett ex av Elisabets bok, och jag hoppas verkligen att hon kommer igång med skrivandet.

Nu skall jag hänga sista tvätten, och lägga in den torra som ligger på köksbordet i högar som barnen hjälpt mig med, sedan är det mat, och efter det blir det äntligen tid att skriva manus.
Ha en god kväll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...