25 januari 2012

TEMA blanda

"Näe mamma, jag vill inte." Zabine stampar i golvet och sätter på sig den där minen av trots som jag varit förskonad från i många år.
"Om man äter lite av varje så blir magen glad.", försöker jag trevande. "Det är inte bra att bara äta yoghurt jämt. Snälla..." Jag lutar mig fram mot henne och ler. "Idag kan du väl överväga att äta något till den...lite müsli, eller varför inte flingor?"
"Jag vill inte blanda. Då känner jag ju inte alla smakerna. Du vet väl att jag och Razmus vill dela upp maten jämt?" Zabine tar en enda flinga i munnen. "Det här är mycket godare ensamt." Hon sörplar i sig en sked av yoghurten. "Du får blanda om du vill, men jag tänker aldrig, aldrig göra det.

Fnissande för mig själv lägger jag först i mjölken, sedan havrekuddarna ovanpå. 
När jag var liten, och faktiskt än idag gör jag likadant. När vi äter mat härhemma ser min tallrik ut som en bild av kostcirkeln med alla delarna skilda från varandra, och jodå...jag tycker att mat smakar godare separerad från varandra. 

6 kommentarer:

  1. Mycket är godast ensamt.
    Men potatis, sås och lite lingonsylt...

    SvaraRadera
  2. Det ska ända blandas i magen, fick jag höra när jag var liten. :) Gullig text.

    Grattis till Hälsingeantologin!

    SvaraRadera
  3. Håller med Zabine. Godast var för sig.

    SvaraRadera
  4. Jag kompromissar. Lägger upp det var och en för sig så att det ska se snyggt ut. Sedan blandar jag på gaffeln. Gullig text!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...