Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?6 februari 2012

Recension nummer 7 av min bok PAPPERSSKÄRVOR, och de jag fått tidigare

Idag har ju barnen varit hemma, och när de finns här blir det mindre tid för skrivande.
Nu hade jag behövt all tid som finns eftersom jag jobbar på att få åtminstone ett komplett utkast med till Kabusa, men, men...vad jag vill och får är olika saker.
Jag har tränat engelska med barnen, och matematik  (multiplikationstabellerna mm) med Razzel. Därefter lekte de med lera medan jag kollade mejl och tränade pitchning.

När jag några timmar senare kikar in på min blogg hittar jag ett meddelande från Pennelina som fått ett ex av min bok PAPPERSSKÄRVOR att recensera.
Det är alltid nervöst, men samtidigt spännande att läsa vad en okänd människa tycker om det jag skrivit.
Många har nu mejlat och frågat var de hittar de andra recensionerna, och jag har lovat att skriva ett inlägg om det.
De tidigare recensionerna hittar du på min blogg under sidan PAPPERSSKÄRVOR

Izabella som redan recenserat min bok har blivit lovad att vara testläsare av det nya manuset Hat och en gnutta kärlek, och frågade senast idag när jag blir klar.

Det där med att bli klar är en fråga som ständigt diskuteras på nätet. När är man klar egentligen? En text kan ju utvidgas i det oändliga, minskas och ändras. Under tiden jag redigerar växer nya scener upp, och som små gyllene trådar vävs de in i det som redan finns för att färga allt i ännu klarare färger.
I dagsläget är manuset på 354 245 tecken inkl. blanksteg, men är inte på långa vägar klar.

Jag har inget förlag som väntar på att jag skall säga färdig, men driver mig själv att få manuset klart att gå på dejt med sin första lektör som jag inte sett ut ännu.

Just nu lever jag i rollen som seriemördare utan ånger, kvinnan med stooooora problem och äkta man som inte fattar någonting. Var det någon av er som sade schizofren? Ha, ha.

Ha en härlig kväll. Nu skall jag fira recensionen med en kall Trocadera. Skål

1 kommentar:

  1. Det svåraste var att hålla tillbaka all den beundran jag har för dig och som skulle fått recensionen att verka partisk ;-)

    Du är bara underbar!

    Kramar <3<3<3

    SvaraRadera