Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?27 februari 2012

TEMA Vanmakt DEL 10 om Pelle

En dag i april knackade det på hans dörr och utanför stod Hampuz, lätt grånad men vid full vigör och fortfarande atletiskt byggd. Vid sin sida hade han sin fru Majsan som även hon slitits av tidens tand, men var välbevarad och smal.

Pelle blev överlycklig och kramade med tårar i ögonen sin gamla vän. ”Hampuz din lurifax, du kunde väl ha ringt? Gud vad jag saknat dig!” Pelle slog med handen på sin mage och skrattade. ”Jag ser att du håller formen fortfarande, hm, nja, en annan har väl förfallit lite.” 
Han vände sig till vännens fru ”Och du Majsan är urvacker! Henne får du se upp med här borta, så inte någon norpar henne.” 
Pelle skrattade ännu mer, glad in i själen över besöket. ”Så vad förskaffar mig den äran? Är ni på semester?” Paret tittade på varandra innan de pratade och tog varandras händer. ”Vi skall förnya våra äktenskapslöften och tänkte att du kanske ville vara med?”
Pelle blev rörd av att få äran att vara med, och kände hur den nu så välbekanta känslan ångest banade sig genom hjärtat. "Tack älskade ni för att ni tänkte på mig. När skall ni göra det?"
Hampuz ritade med foten i sanden. "Nja, nu är det inte riktigt så enkelt. Vi väntar på en person som kommer med flyget idag eller imorgon, men bara kankse. Personen ifråga är mycket osäker över ett stort beslut som måste tas."
"Okej..." Pelle såg fundersam ut. "Såååå, när vet ni?"
Han öppnade dörren på vid gavel. "Ni bor väl här? Oavsett hur många vi blir? Finns det hjärterum och så vidare..." han skrattade igen, full av vanmakt inför vad vännerna planerat. "Får jag bjuda på lite smått och gott till att börja med? En av kvinnorna på ön har lärt mig laga traditionsenlig mat."
Hampuz tittade på Pelle uppifrån och ned. "Du? Laga mat? Det trodde jag aldrig att jag skulle få se. Det vill jag inte missa."
Han tog tag i Majsan, och passade på att ge henne en puss på handen. "Kom älskling, det här skall bli spännande."
I samma ögonblick ringde Hampuz mobil.

6 kommentarer:

 1. Jag gillar ditt grepp med en följetong om Pelle i skrivpuffstema!

  SvaraRadera
 2. Kul att du gillar det. Puffarna är enklare på det här sättet.

  SvaraRadera
 3. Jag skulle aldrig få ihop det som du, nu har jag varit borta ett tag från puffandet så jag ser att det hänt en del med Pelle. Tror att jag kan gissa vem som dyker upp.

  SvaraRadera
 4. Är det den jag tror att det är?!

  SvaraRadera
 5. Anar vem som är på ingång :-)... Hm... intressant!

  SvaraRadera