Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?5 februari 2012

Vinterrustning

Okej, jag börjar med att rapportera temperaturen härute. Minus 21 stod den på imorse, men under dagen har det blivit lite varmare.

Jag eldar som besatt, och gör allt för att inte släppa in kylan. Hundarna tar snabba promenader, katten går ut, men kommer in sekunden efter, och jag har stått på ett tak med Peter i en timme iklädd tjocka arktisstövlar, overall och björnfitta. Ha, ha...när vi gick in på Ica-butiken efteråt skrattade personalen åt mig, men tyckte samtidigt att det såg mysigt ut.

När jag kom hem tittade jag på barn-tv, och funderade på pitchen vicecersa manuset. Igår skrev jag på det, men bara några sidor.

Nästa vecka blir fylld av skriveriaktiviteter. På torsdag skall jag på första skrivarkursmötet i Skärholmen, och till helgen åker jag till Norrtälje på något som kallas bokresan. Skall bli mycket intressant att se och höra vad som avhandlas där. Jag vet redan att egenutgivning ligger på schemat.

Ha en god kväll


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar