Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?13 mars 2012

Bilverkstad-manusskrivande-vår

Idag sitter jag på bilverkstaden och skriver.
Barnen revs upp redan klockan halv sex, och efter en snabb promenad med vovvarna utfodrade jag tre mycket trötta telningar som inte var speciellt sugen på att åka iväg till skolan trots att solen lyste på en klarblå himmel, och isen på gården sakta försvinner.

Det är fortfarande stor risk att beträda tomten, men alla vet hur läget ligger till, och tar det lugnt.

Efter att jag lämnat av ungarna åkte jag vidare hit, och här sitter jag nu och skriver i väntan på att vårt avgassystem skall bytas ut.

Det är ganska intressant att sitta i soffan och lyssna på alla kunder som kommer in. Hittills är jag enda tjejen här, men dagen är inte slut ännu. Jag hittar många tänkbara karaktärer till mitt nästa manus.

Inatt skrev jag tills klockan blev ett, men var ändå inte nöjd eftersom jag skrivit fakturor, och jobbat med Peters firma största delen av tiden.

Idag tänker jag sitta hela dagen, och större delen av natten med manuset. För nu jäklar i min låda ska det bli klart...eller i alla fall klart för redigering.
Av misstag tryckte jag på en knapp som infogade texten sade överallt, och fick inte bort eländet.
Det är bara att bita i det sura äpplet och göra om.

Ha en härlig vårdag
Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar