Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?10 mars 2012

Tack Ödet

Tänk vilken gåva det är att kunna vända och vrida orden så att de pusslas ihop till dikter, noveller och böcker.
Jag är så tacksam att Ödet bestämde sig för att jag skulle få möjligheten att med fantasins hjälp sy ihop ett vackert broderi av ord, eller något som människor helst vill blunda inför.

Min rara medhjälpare som sitter på min högra axel sviker aldrig, skäller aldrig, bara ger, ger och ger ord, stämningar, och miljöer som visas över min datorskärm, som en film med möjlighet att stanna, spola och stoppa för att riktigt fånga det som fångas skall.

Emellanåt drivs jag av ett flow som får mig att glömma att äta, dricka och sova. Fingrarna dansar över tangenterna i en virvlande. galen rörelse, och lämnar efter sig ord som jag inte ens visste att jag kunde.

Detta under och mirakel har jag tilldelats, och är så innerligt tacksam.


1 kommentar:

  1. Ett miraaaaakel som kallas ... Nej skämt åsido: tänk vad bra att du blev författare istället för polis! Att vi får läsa dina texter här på bloggen och följa ditt liv! Toppen! Kram på dig!

    SvaraRadera