23 maj 2012

redigering-gräsklippning och pannkakor

Efter att jag kollat upp ett eventuellt jobb skyndar jag mig hemåt och sätter mig med redigeringen.
Det går galant, och jag slutar inte förrän magen kurrar uppfodrande, och tvingar mig till köket där jag hittar resterna av vår indiska middag igår.
Klockan är strax över två, och jag tar ut hundarna, sedan hämtar jag ungarna plus ett extrabarn.

Kilar in på Ica och köper glass plus fyra nya växter. Namnet har jag glömt för tillfället, men bilder kommer senare.

Barnen leker medan jag tar hand om disken som svämmat över diskhon på alla bredder. Det är fortfarande soligt ute, och jag tvingar på Lilleman en tröja för att han inte ska bränna axlarna.
Zabines vackra vita linne har blivit grått, rött och brunt under dagen. Det är nästan så att jag kan läsa på linnet vad hon sysslat med. Men hon har behållit sin röda keps på huvudet hela dagen, och får en eloge för det. Lillstumpan börjar redan få en guldskimrande hud, och de turkosfärgade ögonen lyser intensivare än någonsin. Henne kommer grabbarna att jaga om några år.

När jag är klar med disken vispar jag ihop pannkakssmet och bjuder ungarna på det. Naturligtvis sitter de ute på verandan.
Lovis som är en granntjej brukar komma hit alla onsdagar eftersom hon vet att vi äter pannkaka då. När barnflickan bodde granne med oss kom hon också.
Jag fick inte en enda pannkaka själv, bara en snutt av Lilleman, och då med stort motstånd. Jag skulle ljuga om jag sa att jag älskar rätten, men jag kan äta det ibland.

Lovis mamma och bror kom hit för att se valparna, och blev kvar en stund, sedan gick de hem, och jag kunde plantera mina nyinköpta blommor (Nu minns jag vad de heter. Lejongap är det.)
Jag har hittat fyra olika färger och kommer att köpa fler, för de är vackra.

Barnen studsade på mattan och hade skoj så jag tog fram gräsklipparen och klippte våra mattor igen. Det var två dagar sedan sist.
Jag hann nästan med allihop innan klockan tickade in på åtta, och det var dags för nattning.

Nu har jag läst ett kapitel ur Vargbröder, och sövt två av tre barn.
Razmus lyssnar på Teskedsgumman på cd, och jag ska försvinna in i min kammare för att redigera ännu mera.
Jag hoppas att jag passerar halva manuset senast imorgon, men ska besöka ETU i Sundbyberg på morgonen, och vet inte alls hur lång tid som går bort av dagen. Jag vet faktiskt inte ens vad jag ska göra där. Arbetsförmedlingen har skickat dit mig, och jag anar att det har med starta-eget-bidraget att göra.
Berättar mer imorgon 

Ha en härlig kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...