18 maj 2012

TEMA Överdriva

"Pappa kan hoppa så häääääär högt", sa sexåriga Lisa och ställde sig på tå med handen över huvudet.
"Kan han väl inte alls det"replikerade sjuåriga Hans och slog bort hennes hand. "Du ljuuuuger", fortsatte han och vände sig till sin pappa."Ellerhur? Inte kan man hoppa så högt heller?"

David tittade från sonen till Lisa och skrattade. "Det är lätt att överdriva saker ibland, ellerhur Stumpan?", sa han och rufsade om i Lisas hår. "Riktigt så högt tror jag inte att det var, men det finns faktiskt människor som kan göra det."
"Var det väl visst det", sa Lisa och trulade med munnen samtidigt som hon spände blicken i honom. "Pappa är världsabäst på att hoppa."
Hans ställde sig bredvid pappan och placerade sina händer i sidorna med en viktig min. "Du ljuger"

I det ögonblicket kom den omtalade gående med snabba steg. "Lisa, det är dags att äta. Mamma väntar."
Han hoppade elegant över stängslet som var mellan tomterna, och landade framför henne. "Vi ska iväg till Petra och Jens mina kompisar från förr."
David tittade fundersamt på honom. "Hur i all världen bar du dig åt för att komma över det där?"
Lisas pappa skrattade generat: "Det är sådant där som aldrig går ur kroppen. Gammal höjdhoppare du vet."Han tog dotterns hand och öppnade grinden. "Kom nu stumpan. Nu går vi."
Lisa vände sig om och lipade mot Hans när hon stängde grinden efter sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...