Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?23 april 2013

En början-309

Att bo på en ö är speciellt. Man är ensam mitt i naturen. Nätterna är fyllda av olika ljud från öns fyrbenta och tvåbenta invånare. Ugglan hoar och fladdermössen kör racing över trädgården. Räven smyger omkring och letar möss och insekter.
Jag bodde mitt i ett Zoo. Det kom sällan människor på besök och om det gjorde det hörde jag dem innan de såg mig.
En kväll när jag satt i min favoritfåtölj reagerade jag när Leo, min hund, reste ragg och tittade stint ut genom fönstret. Försiktigt kröp jag över golvet och öppnade ytterdörren. Jag tog ned pistolen jag alltid förvarar bakom dörren och smög ut på trappan. Leo gick ut på tomten och stannade framför en buske. Morrade och visade tänderna.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar