Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?22 september 2013

En början-448

Flammorna slickade väggen, gled ned i rummet intill och svedde allt i sin väg. Evald kunde inte slita blicken från den hungriga besten trots att han visste vad som skulle ske om någon såg honom. Han fylldes av eufori och en våldsam törst. Familjen i huset hade inte vaknat än så det fanns fortfarande tid att njuta. Evald visste att det inte fanns några brandvarnare på nedre våningen, men att barnen fått varsin som hängde på dörren med en spik. I samma ögonblick som elden åt upp gardinerna slet han sig och smet ut genom samma fönster han kom in.
   Utanför huset var det fortfarande tyst. Brandbilarna skulle inte komma förrän efter en halvtimme, om någon såg branden vill säga. Annars skulle bilarna inte komma förrän svart sot var det enda som fanns kvar.
Evald vände sig om en sista gång och gick på gräsmattan för att han inte skulle höras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar