Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?26 september 2013

En början-452

Kristina smög ut i köket och öppnade skåpet, tog ned ett vinglas, skakade på huvudet, tog ned ett vanligt glas och öppnade flaskan. Kluckandet fyllde köket och genom köksfönstret hördes gnisslandet från en bil som bromsade in. Hon drack upp innehållet och fyllde det igen. Ljudet från en nyckel som vreds om i ytterdörren sipprade upp genom trappan och ljuset från hallen bländade henne. En gestalt tornade upp sig i dörrhålet och Kristina satte sig på golvet med vinglaset i handen. Hon ställde glaset på golvet och kröp ihop, ville inte höra, ville inte se.
   "Mamma, du hade ju slutat", sa sonen och satte sig på huk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar