Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?11 oktober 2013

Jobb, jobb, jobb - nya kurser-föredrag-hala tak

Idag har det varit en tuff dag.
Jag började min arbetsdag med att städa ett parhus där några grabbar härjat runt och "glömt" hur man flyttstädar. Det tog sex timmar. Det lustigaste var att de ställt in tomma ölkartonger, tvättmedelskartonger och cocacolaflaskor i skåpen. Istället för att slänga dem i soporna.

Efter att jag och Peter mötts upp hemma och ätit fortsatte vi till vårt takprojekt och lade plåt.

Det småregnade och löven fladdrade runt oss. Jag njöt som vanligt av utsikten. Tänk att bo så här. Vilken lyx. Vårt svarta, nylagda tak fylldes snabbt med höstlöv.


Tyvärr blir det jäkligt halt och förenat med livsfara att beträda taket. Vi lade trästegar på taket för att klara oss från att halka nedåt, och stånkade högt när regnet föll allt ivrigare. Kläderna var blöta, men fötterna något sånär torra.
Klockan ramlade snabbt fram till halv fem och vi packade ihop och åkte till Kungens kurva efter att ha hämtat upp barnen på skolan. Jag smet till bilen före Peter och satt och studerade vattnet som rann över rutan. Det var vackert på något vis.

Jag tittade på ny mobil. Är lite trött på den gamla och letar en outstanding som är nätt och bra. Måååååååånga telefoner fanns det. Jag pratade med en av grabbarna bakom disken om lilla prinsessans telefon som hon glömt koden till.
"Det är värre det, och dyrt att lämna in", sa han.
Jag tog med den hem i ogjort ärende.
Under tiden gick Peter till serviceavdelningen för att byta ut en termoskanna som exploderat utan anledning.
"Ta med hela bryggaren så får du en ny", var svaret.
Snacka om att utnyttja naturresurserna fel! Istället för att byta en del, kastar de alltså hela produkten och ger oss en ny. Hm....det här var en av anledningarna till att min gamla elfirma fick lägga ned. Det lönar sig inte längre att reparera saker. Kast ut bara - in med ny. Hmpf...galet.

Nu har jag landat hemma och lagt ned min bäddvärmare i sängen. Den är ett fynd jag hittade idag a´149 pix. halva priset alltså. Köpte även ett ipadfodral som är vikbart i syfte att använda den till att författa på. Bluetoth är underbart, eller hur. Nu kan jag skriva på tangentbordet medan ipaden ligger på bordet.
Det har hänt en superkul sak idag : jag har kommit in på Skrivarakademins kurs Bokbranschkunskap. Petra König som leder den ska ge oss föreläsningar i:

  • Förlag och agenter – så funkar de
  • Boken – från ax till limpa
  • E-boken och alternativa publiceringsmöjligheter
  • Besök av ett stort och ett litet förlag
  • Besök av två litterära agenter
Tjoho, säger jag bara. Det här passar mig som hand i handske. Är du intresserad finns det plats för fler. Första träffen var nu i veckan, men jag tänkte börja nästa vecka.
Det är på Folkuniversitetet de håller hus.

Du kanske har läst på facebook att jag ska gå på föreläsning om hur man pitchar. Kulturkraft håller i alla tåtar och jag rekommenderar dig att kika på deras hemsida om du håller på med något inom kultur. Jag har gått på många föreläsningar och kurser tack vare deras hjälp nu. Mycket intressanta såna, som ger mig massor av kött på benen. Jag antecknar massor som jag sedan renskriver och delvis delar med mig till mina bloggläsare.

Nu är klockan halv ett och jag ska alldeles strax krypa ned i sängen. Katten ligger hoprullad på min sida där det blivit varmt nu. Ha, ha...jag förstår henne helt och hållet. Rummet är iskallt - bara tjugo grader.

Godnatt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar