En början-600

Jag följde stigen fram till en glänta. Koltrastarna smög runt i buskarna på jakt efter insekter, och i trädet skymtade jag en gärdsmyg som pickade på stammen med jämna mellanrum. Ett stort antal citronfjärilar flög upp när jag trängde mig ut från skogen. Då såg jag något vitt skymta i gräset. Med hjärtat hårt dunkande tog jag ett steg närmare. Två azurblåa ögon mötte mina. Hennes långa, ljusa hår täcktes av både blåklockor, förgätmigej och vita prästkragar. Över ansiktet hade hon målat stora, vita fjärilsvingar. Böljande tyg som skiftade i rosa och turkos omfamnade henne.
"H...h...hej", viskade jag och satte mig på huk för att inte skrämma henne.
Hennes ögon spärrades upp och hon ryggade bakåt. 
"Jag är inte farlig", sa jag med låg röst. "Jag heter Miriam, vad heter du?"
Nu såg jag att det bara var en ung tjej, inte mycket äldre än mig. Hennes rörelser var graciösa som om hon var en ballerina. Barfota tog hon ett steg bakåt och satte händerna framför sig som om hon motade bort mig. Fåglarna som nyss sjöng så vackert, tystnade med ens. Det var som om skogen höll andan.

Kommentarer

  1. Hur blir det med böckerna då? Skriver du färdigt någon av dina "börjor"?
    Kram Kim :-)

    SvaraRadera
  2. Jag jobbar med ett manus just nu, och har gått kurs i In design för att lära mig göra e-böcker och vanliga böcker. Igår köpte jag programmet och nu blir det e-bok om mina börjor, Filmmanusförfattande, noveller och mycket mer. Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg