Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?



24 mars 2014

En början-603

Regnet överraskade mig. Höstens kalla droppar piskade och paraplyet vek sig av tyngden. De rödorange lönnlöven fångade upp en del av styrkan, men i det stora hela täcktes hela jag av vätan. Vattnet rann innanför min tröja, ned i byxorna och vidare mot fötterna, där allt landade och skapade ett tjoffande ljud när jag gick. Inget skulle stoppa mig den här gången, inget. Kniven hängde i mitt bälte och allt var förberett. Lukten av jord och gamla löv blandades med en svag doft av tjära. Sjön var alldeles prickig av av dropparna och ekan guppade intill bryggan. De två årorna hade märkt mina händer redan som liten, och jag kände sjön utan och innan.
Med skakande händer knöt jag upp knuten, och hoppade i ekan. Det gjorde ont i händerna och stövlarna som nu var fyllda till brädden av vatten gnisslade mot varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar