Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?25 mars 2014

En början-604

"Det fungerar inte. D-e-t fungerar i-n-t-e", ropade Kevin över gården. Han tog tag i kranen med bägge händerna och vred så hårt att händerna vitnade.
Madde suckade och drog på sig stövlarna. Varför hade de bestämt sig för att bo här. Ingenting gick som hon ville. Först var det elementen, sedan köksdörren, och nu det här. Att bo på landet skulle vara förenat med lycka. Hon gick ut på trappan och tittade upp mot solen. De hade haft tur med vädret i alla fall. 
Kevin svor lågt och tog ett nytt tag, vred och vips kom vattnet i en strid ström över honom.
Madde såg vad som hände och skyndade sig fram. Måtte han inte bli arg nu igen. Det hade varit så mycket turbulens i huset att hon mådde illa bara av att se det. 
Kevin skakade på huvudet så att vattnet stänkte och vände ansiktet mot henne. "Nu fungerar det."
Han öppnade upp famnen och drog in henne tätt intill sig.
Madde kände tårarna komma utan att hon kunde stoppa dem. "Ja, nu fungerar det", snyftade hon och kramade honom hårt. "Vi klarar det här tillsammans."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar