19 april 2014

Att blåsa en bedragare

Den 3 mars 2014 ropade jag in en skinnjacka till min man Peter. Jag har letat en sådan i flera år till honom, och var tveksam till att välja den eftersom personen ifråga inte hade något högt betyg. 
Jag gjorde det ändå och skickade 610 pix till honom. Därefter mejlade jag att det var gjort och väntade på svar...

En vecka senare hade ingen jacka kommit och inte ett ljud hördes från vederbörande.
Jag mejlade en fråga om vart jackan tagit vägen och lade till att jag polisanmäler de som lurar mig.
Några dagar senare kom ett svar att han inte hade pengar till frakten.
Jag tänkte att sådant kan hända och väntade ännu en vecka.
En dag gick jag in på hans Traderaprofil och såg att jag inte var den enda som blivit blåst - för det var det jag blivit. Killen hade allt som allt lurat tre stycken!

Nu blev jag ARG, och att göra mig arg innebär problem.

Snabbt polisanmälde jag killen, ringde till Tradera och fick honom spärrad, googlade på hans namn och fick tag i hans personnummer. Ha, ha...i dagens värld kan man inte gömma sig.
Därefter hittade jag på ett skeende som inte fanns. 
Jag ringde upp hans svarare och låtsades vara hysterisk. Pratade fort, stammade och skrek:
"Min bror har åkt till dig, så öppna för Guds skull inte dörrarna. Nej, vet du vad, stanna inte hemma. Han är skitförbannad. Åh, herregud, det här var INTE meningen. Brorsan kom ut för en vecka sedan. Han har en svart Harley."
Jag lät det gå några timmar, så att killen skulle få svettas, sedan mejlade jag:
"Brorsan bor på Hotell (namngivet hotell i Krylbo). De tänker åka till dig ikväll, så det är bäst du håller dig hemifrån. Han kan vara rätt tuff. Öppna inte, jag upprepar, öppna INTE dörren om du stannar hemma."
Då fick jag ett mejl: Jag har fått pengarna, sätter in till dig imorgon.
Ha, ha...pytt att han gjorde.
Några dagar senare kom nästa mejl från honom: Du får jackan, inga pengar.
Bra, skrev jag. Huvudsaken jag får någonting.

Eftersom Krylbo inte är ett speciellt stort ställe och jag dessutom haft en pojkvän där, visste jag att polisen skulle ta min anmälan på stort allvar. 
Mycket riktigt ringde de efter två dagar och ville ha mer information om bedragaren. De berättade också att även om han skickade jackan skulle han åka dit för uppsåt till bedrägeri.

Igår, den 18:e april fick jag paketet med jackan, och triumfen var lika stor som lättnaden. Att jackan passade som smäck på Peter var inte heller fy skam, men det viktigaste var att jag fick jackan.
För övrigt har jag ingen bror.

Jag vet inte om de andra fått sina jackor, men de har inte skrivit något om att de polisanmält händelsen på Tradera, så jag antar att de blivit urförbannade men sedan struntat i det hela.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...