Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?16 april 2014

En början-623

"Jag hörde flera skott", sa kvinnan med tårarna rinnande utefter kinderna. "Två, kanske fler. Jag sprang mot ljudet, och ..." Hon pekade på mannen som satt död på bänken. "hittade honom här. Jag tror att han bor i det där stora huset, men jag är bara på besök här, och ..."
Fredrik Larsson tog av sig kepsen och kliade sig i huvudet. Han skrev i blocket och studerade kvinnan i smyg. Hon såg ganska bra ut, liknade någon, men han mindes inte namnet på den berömda filmstjärnan. För de kunde väl inte vara så att det var hon.
"Kan jag gå?", mumlade hon och svalde flera gånger. "Jag mår inte så bar som du förstår. Du hittar mig nere på hotellet."
Fredrik nickade och ställde sig på huk bredvid mannen med en pincett i handen.
"Ska du inte ringa dina kollegor?" sa hon lätt irriterad.
"Han är död. Han går ingenstans", muttrade Fredrik och log när han hittade en fimp under soffan. I änden syntes rosa läppmärken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar