Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?17 april 2014

En början-624

Alfred sparkade bollen till Jesper som i sin tur levererade den med en nick mot Anders. Snabbt som ögat skyndade Alfred sig att möta upp honom och fångade bollen med ett stort smil. Nu jäklar skulle bollen i mål, tänkte han och dribblade den mellan två av motståndarna och sparkade den i M-Å-L.
Folket reste sig på läktarna och skrek av glädje.
I samma sekund såg Alfred en skugga till vänster om sig, men hann inte väja. Krocken var ett faktum. Han hörde ett ljud som lät som en tjock kvist gick av och smärtan banade sig väg från foten uppåt mot ljumsken och vidare in i hjärnan.
"Aj", skrek den andre och satte sig på gräset med sin fot lagd över låret. "Helvete, se dig för."
Alfred kallsvettades och hörde den andre som genom en tunnel. Ljudet ekade och höjdes, sedan sänktes. Liggande på gräset kröp han ihop i fosterställning och blundade. Foten pulserade och det kändes som om det brann i den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar