Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?10 maj 2014

En början-643

Kattan tryckte upp luckan med nosen och hukade sig för att komma fram genom den smala gången hon gjort genom höet. Jamandet från hennes ungar gjorde så att hon skyndade på stegen, rädd att bonden eller något rovdjur skulle höra dem. Mina älsklingar, tänkte hon och blev alldeles varm i hjärtat. Min alldeles egna småttingar. Åh, vad hon älskade deras doft och att vara mamma. Lilla rödtott och hennes syskon Svarting och Randy hade inte öppnat ögonen ännu, och var helt beroende av att hon kom dit. Det var hon fullt medveten om, och det skrämde henne. Det hade varit nära att hon blev tagen av gårdens hund Karo igår, men som tur var kom Stina till hennes hjälp. 
Kattan lade sig över ungarna som pipande letade rätt på hennes bröstvårtor och sög. De minimala tassarna trycktes in i hennes mage och kurrandet från både henne och dem fyllde kojan. 

Plötsligt hörde hon att det ett lågt väsande. Ett platt huvud syntes i kojans öppning. Ormen rörde huvudet från sida till sida, och den kluvna tungan spelade.
Kattan hukade sig och fräste medan hon samlade ungarna bakom sig. 
Inkräktaren lade sig mot marken och drog in resten av kroppen, ringlade ihop sig och väntade.
En av kattungarna pep högt när Kattan trampade på den varvid ormen snabbt höjde huvudet och öppnade gapet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar