10 maj 2014

En början-643

Kattan tryckte upp luckan med nosen och hukade sig för att komma fram genom den smala gången hon gjort genom höet. Jamandet från hennes ungar gjorde så att hon skyndade på stegen, rädd att bonden eller något rovdjur skulle höra dem. Mina älsklingar, tänkte hon och blev alldeles varm i hjärtat. Min alldeles egna småttingar. Åh, vad hon älskade deras doft och att vara mamma. Lilla rödtott och hennes syskon Svarting och Randy hade inte öppnat ögonen ännu, och var helt beroende av att hon kom dit. Det var hon fullt medveten om, och det skrämde henne. Det hade varit nära att hon blev tagen av gårdens hund Karo igår, men som tur var kom Stina till hennes hjälp. 
Kattan lade sig över ungarna som pipande letade rätt på hennes bröstvårtor och sög. De minimala tassarna trycktes in i hennes mage och kurrandet från både henne och dem fyllde kojan. 

Plötsligt hörde hon att det ett lågt väsande. Ett platt huvud syntes i kojans öppning. Ormen rörde huvudet från sida till sida, och den kluvna tungan spelade.
Kattan hukade sig och fräste medan hon samlade ungarna bakom sig. 
Inkräktaren lade sig mot marken och drog in resten av kroppen, ringlade ihop sig och väntade.
En av kattungarna pep högt när Kattan trampade på den varvid ormen snabbt höjde huvudet och öppnade gapet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...