Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?19 maj 2014

En början-651

Hjulen på brädan knastrade mot gruset på asfalten. Stefan njöt. Solen brände på axlarna och det rann svett över pannan. Från en av balkongerna hörde han musik, och på gräsmattan satt några äldre män och grillade. Skateboarden var hans liv just nu och om exakt en månad skulle han få veta om träningen gett resultatet han hoppades på. Mamma kommenterade inte längre jeansen som fått trasiga knän och plåstren som försvann. Hon hoppades säkert att han skulle lyckas - kanske komma till utlandet och leva på sin idrott. Stefan ställde sig på brädan - svängde först åt höger, sedan vänster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar