Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?25 oktober 2014

En början-752

Den ena efter den andra gled upp på dansgolvet och började röra sig med långsamma, nästan loja rörelser. Deras blickar riktades mot scenen där en kvinna iklädd svart tajt kattdräkt stod. Hon ålade över golvet och rullade runt som en kelsjuk katt, tryckte sitt underliv mot underlaget och blundade med öppen mun.
Jag tryckte mig hårt mot väggen i syfte att inte synas alltför mycket. Gardinen rörde sig av vinddraget från fönstret och en illande kyla etablerade sig i huden som tryckts mot fönstret. 
Gruppen ute på dansgolvet drog sig ömsom mot, ömsom från varandra. Händerna sträcktes upp mot taket där ljussken exploderade med jämna mellanrum. 
Doften av svett trängde sig på och jag måste verkligen anstränga mig för att inte hålla för näsan.
Kvinnan på scenen låg på rygg med det rödskimrande håret böljande över scenkanten. Hennes pupiller liknade silverfärgade stjärnor och jag såg en svart panter lösgöra sig ur skuggorna bakom scenen. Runt halsen bar den ett glittrande halsband.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar