Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?28 januari 2015

En början-814

"Stör jag dig på något vis?"
"Ja", sa Rosita och satte fast en papiljott i håret. "Du stör mig." Hon knöt fast en sjal över huvudet och tog upp handväskan.
"Ska jag gå?"
"Du gör som du vill. Jag äger inte affären."
"Hittar du någon bra bok?"
"Många, men ingen jag vill köpa."
Mannen med hatten bockade och gick några hyllor bort. Rosita såg att han sneglade på henne, men låtsades inte om honom. Han drog över böckerna med ena fingret och smackade med munnen. Gick närmare. Tog några steg bort.
Rosita irriterade sig på papiljotterna som skavde mot hårbotten och svor över att hon inte hunnit ta ut dem. Nu blir det bergis sår, tänkte Rosita och drog i en av pinnarna som var instucken i håret. Vill man vara fin får man lida pin, log hon och hörde mormoderns ord i huvudet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar