Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?6 februari 2015

En början-819

Tändstickorna hade legat över en vecka på bordet nu. Det kliade i Timmys fingrar att undersöka den vackra asken och dess innehåll.
En dag blev längtan honom övermäktig och med darrande händer öppnade han asken och känd doften av svavel fylla honom. Den svarta toppen drogs med ett bestämt drag mot plånet, och en orange flamma syntes. Timmy visste mycket väl att det han gjorde var förbjudet, men han hade sett mamma och pappa tända brasan så många gånger och tyckte att han kunde det perfekt vid det här laget. 
"Svosch", sa det när han tände nästa tändsticka, och nästa, och nästa.
Med långsamma rörelser drog han bort några sidor ur den gamla tidningen, och knölade ihop dem. Några stickor sedan skulle allt vara toppen, resonerade han tyst med sig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar