Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?11 maj 2015

En början-885

Hennes tänder var säkert tio, kanske femton centimeter och de stack ut som spjut, gömda under överläppen, beredda att tas fram när så krävdes. Ögonen blänkte i mattsvart och i mitten såg jag en gul strimma. Hon liknande en hund på många sätt, men i vissa vinklar kunde jag se att hon bar vapen gömda under ett tjock, vitt täcke av ull, och förstod utan att någon sagt något att det var en Ulcadrake jag såg framför mig. Svansen med stålpiggar på var sida svängde fram och tillbaka, redo att slå om det behövdes. Ibland fångade hon sina byten med klorna som gömde sig vid hasorna. Jag hade sett henne in action en gång och ville inte göra det igen. Scenen där hon slaktade männen hade ristats in i mina hornhinnor och jagade mig varje natt. Hon besatt en så stark grymhet att jag andlöst bevittnat det som hänt och svimmat av bristen på syre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar