Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?30 maj 2015

En början-899

Maria Weng sköt upp svängdörrarna till avdelningen och kände hur adrenalinet strömmade i ådrorna när hon såg två ambulansmän komma springande med en bår. Personen på båren var svårt skadad och vägrade ligga kvar, men trycktes ner av en av kandidaterna. Det var blod på golvet, och vid en närmare titt såg Maria att det pumpades ut i en stråle från låret.
"Vad har hänt", sa hon i lugn ton och tog snabbt in att mannen på båren var extremt blek och hackade tänder. Emellanåt såg hon ögonvitorna på honom och antagligen var han nära att svimma.
"Bilolycka. Front mot front ute i Uttran. Bilen slog runt flera varv och hamnade i ån. Han har tur att han över huvud taget lever. Vattnet var nära att ta honom."
Maria vinkade till sig Stefan och instruerade dem vad de skulle göra. Hon såg att Vera såg vilsen ut och gav henne en snabb order. Det kunde inte vara alltför enkelt att praktisera i det här gänget. Alla visste exakt vad som gällde och behövde egentligen inga order. 
Vera hade sökt sig till akuten och bett Maria behandla henne som de andra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar