30 maj 2015

En början-899

Maria Weng sköt upp svängdörrarna till avdelningen och kände hur adrenalinet strömmade i ådrorna när hon såg två ambulansmän komma springande med en bår. Personen på båren var svårt skadad och vägrade ligga kvar, men trycktes ner av en av kandidaterna. Det var blod på golvet, och vid en närmare titt såg Maria att det pumpades ut i en stråle från låret.
"Vad har hänt", sa hon i lugn ton och tog snabbt in att mannen på båren var extremt blek och hackade tänder. Emellanåt såg hon ögonvitorna på honom och antagligen var han nära att svimma.
"Bilolycka. Front mot front ute i Uttran. Bilen slog runt flera varv och hamnade i ån. Han har tur att han över huvud taget lever. Vattnet var nära att ta honom."
Maria vinkade till sig Stefan och instruerade dem vad de skulle göra. Hon såg att Vera såg vilsen ut och gav henne en snabb order. Det kunde inte vara alltför enkelt att praktisera i det här gänget. Alla visste exakt vad som gällde och behövde egentligen inga order. 
Vera hade sökt sig till akuten och bett Maria behandla henne som de andra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...