Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?14 januari 2016

En början-987

Jag ställde ner dricksglaset på disken och lutade mig närmare bartendern. 
"Vad gör du efter jobbet?"
Han backade och stirrade på mig som om jag förnärmat honom, tog fram ett glas med salta nötter som han ställde vid en kvinna och ignorerade en man som vinkade för att få hjälp.
"Jag slutar fyra, eventuellt fem, beroende på om jag slipper hjälpa till i disken", sa han utan att möta min blick. "Jag tar femhundra för ett ligg och tvåtusen om du vill kyssas."
"Okej", sa jag med falsettröst och undrade för mig själv vad sjutton som egentligen hände. Så desperat var jag väl ändå inte att jag betalade för sex? Eller? Var det här man hamnade, nyskild och halvfet? Jag längtade efter att bli kramad, ligga i sked och titta på teveprogram där människor stötte och blötte sina liv. Känna något annat än smärtan i hjärtat, övergivenheten.
Under tiden jag stått och grubblat hade bartendern som liknade Tom Cruise, torkat av händerna och tagit mina. Hans blekt blå ögon sökte svar och jag nickade.
"Jag letar upp dig", sa han och log.
"Okej", sa jag och svetten rann under armarna.

Resten av kvällen tillbringade jag på dansgolvet. Omsvärmad av män som öste komplimanger över mig. En underlig känsla. Jag smet iväg till toaletten och sniffade på mina armhålor. Det doftade fortfarande gott och jag tackade gudarna för deodoranten jag hittat samma dag. Däremot var jag svettig under brösten och i nacken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar